Meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

Recept voor hondenijsjes

Met warm weer eten we massaal ijsjes. Jouw trouwe vriend kan bij warm weer ook wel wat verkoeling gebruiken. Geef hem of haar dan ook een lekker ijsje. Uiteraard geen ijsje dat je zelf eet, want daar zit teveel suiker in en dat is niet goed voor honden. Het is heel eenvoudig.

Benodigdheden:

- plastic bekertjes
- brokjes, snoepjes of stukjes banaan
- water of yoghurt

Hoe ga je te werk:

Eerst vul je de bekertje met een klein laagje water of yoghurt. Zet ze vervolgens in de vriezer. Dit doe je zodat de snoepjes straks in het midden van het ijsje zitten en niet aan de bovenkant, anders is het wel heel makkelijk om de snoepjes eruit te krijgen! Als het laagje water of yoghurt bevroren is haal je de bekertjes uit de vriezer en doe je de brokjes, snoepjes of stukjes banaan erin. Vervolgens vul je het bekertje met water of yoghurt tot net onder de rand en zet je ze weer terug in de vriezer. Als het eenmaal bevroren is houd je het bekertje even onder de warme kraan zodat het ijsje uit het bekertje wipt.

Smullen maar!

Er zijn 2 gouden regels voor het geven van bevroren producten aan je hond: geef ijsjes met mate en eerst even afspoelen onder de kraan om vastplakken van de tong te voorkomen.

 

Waar je op moet letten bij warme dagen

- Zorg dat je hond niet oververhit raakt: laat je hond niet direct in de zon en wandel of fiets niet op het heetst van de dag.

- Vermijd ritjes in de auto en laat de hond nooit alleen achter in de auto. Ook niet met het raam open of in de schaduw. Ook met het raam open kan de temperatuur in de auto snel stijgen. Bovendien kan de auto sneller in de zon komen te staan dan verwacht.

- Rem je hond op tijd af als hij wil rennen of spelen. Teveel activiteit kan ook leiden tot problemen. Symptomen hiervan zijn sloomheid en braken. De hond kan hieraan ernstige gezondheidsproblemen overhouden of zelfs doodgaan.

- Houd je hond van zwemmen, laat hem dit dan doen. Houd er wel rekening mee dat je hond niet overal welkom is. Check dit dus van tevoren.Eerste Escape Room voor hond én baas tijdens Animal Event

Escape rooms zijn onwijs populair onder mensen. Maar nu bestaat er ook de mogelijkheid om samen met je hond de uitdagende puzzels op te lossen en opdrachten uit te voeren. 

Op 4 mei opent Animal Event namelijk de eerste Escape Room voor hond en baas. Het hele weekend van 5 en 6 mei kunnen jullie samen proberen om uit gethematiseerde kamers te ontsnappen. Er zijn vier themaruimtes, waar men door slim samen te werken en puzzels op te lossen binnen een vastgestelde tijd, moet proberen te ontsnappen. De Honden Escape Room is het gehele evenement toegankelijk voor bezoekers van Animal Event en er zijn geen extra kosten aan verbonden.  Animal Event is een jaarlijks dierenfestival en vindt dit jaar plaats op 4, 5 en 6 mei in de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Met (inter-)nationale dierenshows, educatieve clinics en zo'n tweehonderd verschillende stands. Animal Event is dagelijks geopend van 09.45 uur tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.animal-event.nl.


Laat je hond niet in de auto zitten met het warme weer

Het is de eerste warme week van 2018, dus het regent waarschuwingen: ga niet te lang in de zon, gebruik zonnebrand en drink voldoende water. Natuurlijk mogen we onze trouwe viervoeters niet vergeten: laat hem of haar niet in de hete auto zitten. Een half uur de auto in de zon zorgt voor een onaangename en zelfs dodelijke temperatuur, aldus de politie.

 

hond in auto

pets-expert.nl

pets-expert.nl