KNGF - 7O8A2852 best (1)

Opleiden van geleidehonden en Nooyen: een goede match

Zoveel mogelijk mensen met een beperking een fijner leven geven met een speciaal opgeleide hond. Dat is de missie van KNGF geleidehond. Jaarlijks levert de stichting honderd geleidehonden. Om de honden goed voor te bereiden op hun taak en van alle gemakken te voorzien, leven ze bij KNGF in kennels van Nooyen Fencing & Kennels.
 
Het KNGF is opgericht in 1935. Sinds die tijd heeft de stichting duizenden honden geschoold voor blinde en zeer slechtziende mensen. Daarnaast heeft ze een berg kennis en ervaring opgebouwd die van onschatbare waarde is voor het goed functioneren van geleidehonden. “Niet alleen blinde mensen, ook mensen met andere beperking zoals rolstoel, posttraumatische stressstoornis (PTSS) of kinderen met autisme kunnen we uitstekend begeleiden door de inzet van onze honden”, Cella Addink van KNGF.

Kennels van hoge kwaliteit

Zonder aandacht voor welzijn, kan een geleidehond zijn werk niet doen. Daarom is het van belang dat de verblijven voldoen aan hoogwaardige kwaliteitseisen. KNGF is zeer tevreden met de verblijven die door Nooyen Fencing & Kennels gemaakt en geleverd zijn. De kwaliteit van de hekken is zeer hoogwaardig. En ondanks dat ze er al vijftien jaar staan, lijken ze nog als nieuw. Addink vindt dat Nooyen Fencing & Kennels altijd meedenkt in oplossingen en redeneert vanuit het dier, zoals onlangs met de poortjes. “Nooyen werkt supersnel en heeft een uitstekende service.” Prijs is belangrijk voor KNGF, maar kwaliteit staat voorop. Aan beide voldoet Nooyen Fencing & Kennels.
 

Professionele trainers

Voordat de honden hun scholing krijgen, gaan ze op een leeftijd van zeven weken naar een pleeggezin voor het leren van de basiscommando’s. Ook leren ze hier omgaan met gezinnen en allerlei situaties binnen en buiten het huis. Vanaf veertien maanden leeftijd krijgen ze een opleiding van professionele trainers. Deze periode duurt zes tot acht maanden afhankelijk van het doel waarvoor ze opgeleid worden. Zo geeft een buddyhond sociale steun aan volwassenen en kinderen met een handicap, ziekte of stoornis. Een assistentiehond verricht eenvoudige handelingen voor mensen die lichamelijke beperkingen hebben, zoals het oprapen van een gevallen pen of het hulp bieden bij het aantrekken van de schoenen van het baasje. Een blindgeleide honde is de steun en toeverlaat van een blinde of slechtziende baas. “Welke functie een geleidehond ook heeft, hij vergroot de bewegingsvrijheid en zelfstandigheid van zijn baasje.” Na acht jaar gaat een geleide hond met pensioen. Er moeten daarom altijd weer nieuwe honden opgeleid worden.
 

Nooyen Fencing & Kennels

Nooyen Fencing & Kennels is al ruim 25 jaar gespecialiseerd in de productie van maatwerk op het gebied van kennels, (industrie)hekwerken en (sier)poorten. Mede door deze ervaring is Nooyen blijvend in staat wensen van klanten om te zetten in een duurzaam eindproduct met oog voor detail. Nooyen kennels worden vervaardigd uit de beste materialen en zijn het resultaat van jarenlange ervaring op het gebied van kennelinrichting. Steeds vaker worden dierenasiels en honden- en kattenpensions uitgerust met Nooyen kennels. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden. Voor meer informatie: https://www.fencingkennels.com of bel +32 11 66 16 22.

Doneren? Natuurlijk kan dat!

KNGF is een stichting zonder winstoogmerk en daardoor grotendeels afhankelijk van donaties. Voor een donatie kunt u terecht op https://formulier.geleidehond.nl/doneren.

Deel bericht

Bekijk ook